sunnuntaina, marraskuuta 30, 2008

30.11.08 quy nhon, vietnam

reilun kuukauden jalkeen nha trangissa oli aika jatkaa matkaa. kivaahan siella oli, mutta turistien maaraan ja rihkamaa myyvien vietnamilaisten paljouden jalkeen tarvii hieman hermolomaa. nyt istuskelen koneella quy nhonissa joka on tallanen 200,000 ihmisen pikkukaupunki. tulin tapaamaan engelsmanni- ja jenkki-ystavaani tanne. he ovatkin ainoat ulkomaalaiset mita taalla olen nahnyt kolmena paivana. ja mina ainoa jonka he ovat nahneet kahdessa viikossa, joten taalla hermo lepaa.
totuttuani siihen etta jokainen puhuu englantia ja jokainen paikka on helppo loytaa tuli hyva palautus maan pinnalle. ostessani ruokaa kysyin "how much?". myyja katseli minua ihmeissaan ja vastasi vietnamiksi. elekielikeskustelun jalkeen sain rahat vaihdettua ruuaksi, hymyilin, olin takaisin vietnamissa.
tasta pitaisi sitten jatkaa matkaa hieman lisaa pohjoiseen ja ylittaa raja laosiin viikon kuluessa. nain ehdin hyvin anttia ja nikoa vastaan vientianeen ennen 13.12. siella pitaisi toivottavasti rentoutua vahan lisaa ja ehka jopa puhua suomea muutama sana pienen tauon jalkeen. hieman kurkkukipua ja pienta kuumetta, joten taidanpa tasta lahtea paikkareille.

Ps. niko jos oot lukenu matin blogia ni matti, henkka ja ne kaks saksalaista heppua mongoliasta on tulossa laosiin 1-2 viikon sisalla.

sunnuntaina, marraskuuta 16, 2008

16.11 Siem Reap. Kambodza

Hups, eipas tullu pitkaan aikaan kirjoteltua. Tarinaa ei oo silti kerinny kertya ihan hirveesti. Nha trangissa tormailtiin muutamiin lankkareihin jotka teki jonkinasteista tyota siella ja innostuttiin et no prkl. parin paivan intensiivisen etsimisen jalkeen loydettiin jotain hommaa keventamaan matkabudjettiin kohdistuvia paineita. Tyonteko oli oiva oikotie tulla tutuksi maahanmuuttajien ja paikallisten kanssa. Heti kun ilmeni et teki jotain toita ni paikallisten riivaaminen loppui ja maahanmuuttajat otti heti joukkoonsa. muitakin etuuksia ilmeni, esim ravintoloissa oli local alennuksia ja 4e sisaanpaasymaksu baariin katos yht'akkia, hotellihuoneen hinta aleni ja voitiin kayda jopa torilta ostaa safkaa ja tutussa ravintolassa ne muunnettiin herkulliseksi ateriaksi nimelliseen hintaan. ranta jai viela kuukaudeks hommiin ja ma jatkoin matkaa kambodzaan.
alkuperainen tarkoitus oli jaada kapitaaliin mut pienella lisamaksulla paasin tanne angkor watin tienoille ni paatin sitte istua kokonaisen vuorokauden bussissa. Taa paikka on aivan hirvee turistihelvetti mut parin kanssamatkustajan avustuksella loysin majapaikan pahimman turistipaikan ulkpuolelta ja mielestani kohtuullisen sopuhintaan 1$. Tan paivan olen toipunut raskaasta matkustamisesta ja huomenna suuntaan sinne minne jokainen taalla on menossa -->http://fi.wikipedia.org/wiki/Angkor_Wat