perjantaina, syyskuuta 19, 2008

20.9 ulan bator

Terveiset taas kahdelta punapersepaviaanilta. Olemme saapuneet taas 6 pv puusatulassa istuskelun jalkeeen tanne nk. sivistyksen eli lansimaalaistyylisen hedonismin pariin. Heti hostelliin mennessame meille todettiin et menkaa suihkuun ja akkia. Ihan ymmarrettavaa toki, kun suihkua ei jurtassa ollu ja paiva aktiviteetteihin kuului muunmuassa paskan lapiointia =) Pieni paimentolaiselamaan tutustumisemme onnistui kaikin puolin odotusten mukaan. Aivan sairaan siistia siis oli. Maisemat olivat aivan yyberaalisen kasittamattoman hienoja, vaihdellen aina kumpulevasta arosta rosoisten vuorten kautta hiekka dyyneihin. Eka hiekkamyrkykin tuli koettua ja temeilla elikkas kyttyraselilla ratsastettiin jonnin verran, toki heposet kavi jopa niin tutuiks, etta viimisina paivina laukkailtiin auringonlaskuun kuin lucky luke ikaan. Paimentolais elamasta jai paalimmaisena kateen miten tarkkaan kaikki kaytetaan. Lanta kuivattiin ja poltettiin kaminassa, luut halkaistiin ja syotiin luuytimetkin ja jopa perunan kuoret kuivattiin poltettavaksi. Vaikka kuulostaa karulta, niin tosiasiassa moderni mailma on tunkeutunut jo mongolian aroillekkin, hevosen ohella kulkupeleina oli moottoroituja harpattimia ja aurinko paneeleitakin nakyi jurttien vieressa. Itse elelimme tyysti isantiemme ehdoilla joten vegetaariset elamantavat on menny pahasti romukoppaan, mut ompahan tosi luomua ja eihan taalla mitaan voi hiekasessa maassa viljellakkaan. <--omantunnon tyynnyttelya) Maidosta noi paimentolaiset osas kans valmistaa ihan mita vaan, mut kumma kylla eivat syoneet juustoa eivatka juoneet maitoa.
Tanaan olaan taas oltu kaytannon asioiden perissa ja kylla, saimme Kiinan viisumin kolmen tunnin uuvuttavan jonottamisen (lue porukassa tunkemisen) jalkeen. Sen jalkeen kavimme paikallisenssa vege paikassa syomassa tuoretta salaattia. Mums!
Seuraavat terveiset olletenkin kiinasta.
ps kysymyksiin vastaillaan asiaa nikoilta otsikon alla.
t. jopo

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Morje!
sviddu nääs et käy kateeksi teitä... naureskelin tossa kun luin tota blogia niin on huomattavissa pientä madventuresin tapaisia sanavalintoja :D mut eihän se haittaa mitn... Tääl alkaa jo oleen yöt niin aatanan kylmiä... millastas lämpöö sielpäin on pitäny? Tuumi on bankogis jo ja lundgren lähtee kans marraskuussa sinne jonnekki... Muistakaa käydä "Sukhbaatar Squarella" ja "Migjid Janraisig at Gandentegchinlen Khiid Monasteryssä" katselees sotilaita ja hienoja patsaita siellä ulan batorissa...

Anonyymi kirjoitti...

tohon ylempään kommenttiin T: Samip

eepu kirjoitti...

Moikka vaan!
kuulostaa aivan vallatoman hienolta toi mongolia osuus. Te siis ratsastitte ohin oikeesti? niiku hevosilla? ja lapioitte lantaa? ihan oikeeta? WAAUUU:O Vitsit kuulostaa hienolta!

Kyl vähän on funtsinu et pitäis itekki lähtee johonkin joskus. Tos tein touhus on ihan autenttista traveleri henkee, et ei voi kun huokaista ja...niin. Ja kyl kunnon postmadventure traveleri tekee aina kunniaa innoittajalleen ja esikuvalleen, et sallittakoon sanavalinnat.

Onks tullu käytyy missään pyhis mestois viel? varmaan on ollut etenkin toi paimentolais osuus niin hieno et ei varmaan pyhii ja puhtauksii hirveest tullu mietittyy. Varmaan jatkos enemmän dojotusta ja nimensä kieltämistä luvassa. Entäs toi päihdekulttuuri? ei mitään mielenkiintoisii tuttavuuksii ole tullut vastaan? Mitä ne paimentolaiset juo? Syljellä käytettyä maitoa ehkä? Mikä muuten toi paikka on jonka sami mainistsee?

Ite olen tänää istunu 4 tuntia egsegetiikan, eli tieteellisen raamatuntutkimuksen luetoja. on selvinny aika mielenkiintoisia juttuja raamatusta. Maanantaiks pitäis tehdä luentopäiväkirja valmiiks kahdeltatoista luennolta. olen kirjoittanut vast kaks. ja kulmää on ja luentosalit vetää, näin hienoa täällä!

Miten on muten yhteiselo sujunu? onks tullu vakavii perheriitoi? luulis et tulee semmonen olo et rupee toisen naama kyllästyttää. Ja J, toivottavasti olet ollut R:lle armollinen He hee! Tosi hämäävää toi 20.9 tossa otsikossa, kun täällä on vast 19pv. vai miten siellä se aika menee, kenties hitaamin? Toivottavasti jaksatte kirjoitella jatkossakin. Tämä blogihommeli on ollut todella loistava! kuulemisiin!

Anonyymi kirjoitti...

moi
Kiva matka teil. Täällä vaan hoidetaan lapsia ja nukutaan minkä pystyy. Nicholas kasvaa kova tahtia.
T.mia

Anonyymi kirjoitti...

muuten, unohdin sanoa, Petri on tosii kateellinen....
t.mia

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä sinne maailman ääriin.. Kuulostaa aika hirveeltä, ei yhtää tekis mieli kokea tuommoista :)

Antti kirjoitti...

Tervehdys!

Ensin hieman uutisia Suomesta: http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kauhajoen+kouluammuskelussa+kuollut+yhdeks%C3%A4n/1135239654750 . Hyvin siis menee.

Ja toiseksi Richard Wright on kuollut hieman yli viikko sitten. http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Wright_(musician)

Ja kolmanneksi pientä mainosta, meillä on keikka Joonan ja Mika S. kanssa Porissa, Breez -nimisessä paikassa. Samaa tyyliä soitellaan kuin teidän läksiaisjuhlissakin.
http://www.breez.fi

Äänitetään mun päättötyönä muutama biisi luultavasti tässä talven aikana, pitää laittaa tulemaan sinne päin jotain kautta sitten. Hyvää matkan jatkoa Jiille ja Ärrälle.

Anonyymi kirjoitti...

strand ooks muute kalaa saanu ? :)
t.phunrdrrr