torstaina, tammikuuta 08, 2009

bangkok, thaimaa

Meni suunnitelma TAAS vahan uusiksi mulla. sii phan donin jalkeen piti lahtea kambodzaan matin (mongolian tuttu) kanssa ja ostaa vene ja etsia muita reissaajia miehistoksi. veneella jokea pitkin alas kambodzaa ja sielta sitten eksya paakaupungin killing fieldsien kautta angor wattiin. sielta takaisin nha trangiin viikoksi moikkaamaan kavereita ja sitten vasta thaimaahan.
monkaan meni. myohastyin matin suunnitelmasta yhdella paivalla joten missasin veneseikkailun. lahdin sitten nikon ja antin kanssa thaimaahan ja tehtiin nikon kanssa uusi suunnitelma.
Elikkas mentiin tanaan myanmarin(burman) lahetystoon pistamaan viisumit hakuun. kiinnostava valtio sinansa, koska itse ainakaan en tieda juurikaan mitaan sotilasjuntan lisaksi koko maasta. ensi viikolla aletaan selvittelemaan et mitas sieltapain oikein loytyykaan.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Burma .
Ja jos joku luulee etta saattaa olla vaarallinen maa tuo burma, han on vaarassa. myanmar on yksi aasian turvallisimmista maista ja jopa teurastajat tulevat kiinasta ja muista naapurimaista, koska burmalaiset eivat usko vakivaltaan edes elaimia kohtaan.
Burmasta ei varmaan liikaa kirjotella blogia. maassa on arviolta 50.1miljoonaa ihmista joista 26.000 ihmisella on mahdollisuus kayttaa internettia. mutta enempaa en juurikaan maasta talla hetkella tieda. ehkapa jalkeenpain.

muutamia kohteita:
Bagan, pitaisi olla angor watin tapainen monien kilometrien kokoinen temppelialue arviolta 13.000 temppelia joista on n. 2000 ehjaa jaljella.
http://www.donalbain.de/Fotos/Myanmar/08Bagan0336.jpg
popa-vuori, sammunut tulivuori jonka paalla olevaan temppeliin taytyy kavella 777 askelta ilman sukkia ja kenkia.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ea/Mt_Popa.jpg
inle jarvi, jonka ymparilla ja sisalla paljon eri heimoja
http://wikitravel.org/en/Inle_Lake
ja paljon biitsia, joista myos yksi varustettuna mustalla hiekalla.
http://www.myanmartraveler.com/images/ngapali.jpg
http://mangalorean.com/circle/images/travel1/20080106hawaii8.jpg
tassa kirjelmassa suunnilleen kaikki mita siis valtiosta tiedan, suunnilleen siis yhta paljon kuin mongoliasta. toivotaan hyvaa reissua.

ps. tanaan tai huomenna pitais kaippa kayda makelan markuksen kaa olusella.

nikor

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai sinne kannattais edes mennä jos tietäisi jo kaiken:)

Hienoja kuvia muuten. Ei edes viitti pitkään kattoo, kun ei ite pääse paikanpäälle katsomaan.

On muuten aika hankalaa kuvitella Jöpöä+maha=Syntaks error

Terv.eero

Anonyymi kirjoitti...

vaara halyytys. se olikin vaan liiallisen riippumattoilun ja massailyn aiheuttama hetkellinen pomppis

Anonyymi kirjoitti...

Täältä eksoottisten makujen sotkukeittiöstä UUSI! jännittävä! maku ELÄMYS!: Lämmitä vanhaa suodatin kahvia mikrossa, niin että se ehtii kiehahtaa(maku valheellisen paahteinen+kitkerä kofeiini). Mutustele kuorellisi maapähkinöitä suurieleisesti ja heitä pieniä kulauksia kahvia pähkinämyllyyn, jolloin maut sekoittuvat jännästi. Tuloksena on mausteinen, jokseenkin pullamainen kenties hitusen tupakkamainen maku. Kannattaa kokeilla. Jos vaan aineksia saa siellä.

Terv. Eero