torstaina, lokakuuta 02, 2008

02.10.08 Nanning, Kiina

Nanningista paivaa. Kapitalistinen kommunistivaltio on juuri sita milta se kuulostaa. kaikki on rahan peraan yhteishengessa :O
Pekingista hyokattiin shanghaigin jossa piti olla Aasian, ellei koko maailman, paras yoelama. parit klubit tuli kaytya kattelee ja kyllahan se meno hyvaa oli. Yhdella klubilla tavattiin jenkki joka oli asunut kiinassa 5 vuotta. klubi oli aivan liian taynna ja nikolla ei tanssijalka vipattanut niin kyseltiin parempaa paikkaa. Mukavahko heppu vei meidat pimealle kadulle jossa nakyi vain 2 taksia ja muutama heppu tupakalla. Yhden oven takaa avautui vanha pommisuoja, hyva maara ihmisia ja dub, dub-step, drum 'n bass dj'ta pyorittamassa levyja. Loppuyo meni lattialla pomppiessa ja meno oli kovaa.
Aamulla herailtiin pieneen paansarkyyn ja mietiskeltiin etta mikaan ei paranna krapulaa paremmin kuin raitis ilma. shanghain 16 miljoonan ihmisen teknometropolin kaduilla virtasi kaasuja sen verran etta sarky vain paheni, karkuun oli paastava. Katsahdettiin ylospain ja nahtiin sellast 470metria korkia torni. paukahdettiin sinne kattelee maisemia. ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Oriental_Pearl_Tower ). Oltiin kuultu etta shanghai on maailman korkein kaupunki. piti paikkansa.
nyt aletaan olemaan jo lahella itse matkan kohdetta, kaakkois-aasiaa. tultiin junalla 2300 tanne nanningiin, kumpikin alko nauraa ku astuttiin ulos junasta. klo 23.00 taalla oli 28c lampoa. Otettiin taksi hostellille, josta kaytiin hakemassa 300metrin paasta iltapalaa. takaisin tullessa kummallakin marka paita taman 600 metrin matkan johdosta.
Huomenna lahtee bussi vietnamiin jossa piti olla kuukauden paivat ja ottaa rennosti. piti maata riippumatossa ja lukea kirjaa ilman hatapaivaa, MUTTA. Mutta ei oltu otettu huomioon talla hetkella meneillaan olevaa taifuunikautta, viikko sitten hanoin paikkeille oli iskenyt taifuuni joka oli pakottanut ihmiset vuorille, tuhonut teita ja tappanut n. 60 ihmista. vituiks meni vietnam. tana vuonna taifuuneita on kaynyt mestoilla 5 kappaletta ja ennustettu etta viela tulee 5-6. Seuraava on jo matkalla ja osuu n. viikon-kahden paasta. Taytyy kattella jos loytyy hyva sisamaaresortti johon iskeytya, mutta voi olla etta lahdetaan parin viikon sisalla sielta kambodzaan.
Antille: suunniteltiin etta ollaan nikon kanssa kambodzassa siihen asti etta tulet, 4-2 viikkoa ennen ku tuut lahden thaimaahan sua vastaan ja niko lahtee edella laosiin kattelee jonkun paikan. ilmotteles mita haluat tehda ni niko kattelee sellasen paikan. temppeleita, vuoria, trekkausta, riippumattoa vai luonnonpuistoja?
jos kiinnostaa mika meidan yleismielipide on ollut maista niin
Venaja: 5 (punanen tori oli ok)
Mongolia: kasi
Kiina: kasi
Toisaalta, 5 viikkoa ja kolme maata ni aika suppea on ollut mita on tehty ja nahty. olis enemman rahaa niin vois naissa kalliimmissa maissa olla kauemmin. Molemmat ois tykannyt jaada kiinaan viela pidemmaksi aikaa mut taalla on juhlaviikko ja kaikki paikat on kiinni, viisumit vanhenee sunnuntaina kun maanantaina saatas pidennys, ei onnaa :(

http://maps.google.fi/maps/ms?ie=UTF8&hl=fi&msa=0&msid=114952369614599284823.000457b75e6f20eba9a68&ll=28.690588,110.654297&spn=35.664598,56.25&z=4

nikor

1 kommentti:

Antti kirjoitti...

Terve terve,

Riippumatto kuulosti parhaalle. Luultavasti niin puhki rankasta datanomiopiskelusta ettei voi paljon muuta tehdäkkään. Nyt pitäis vaan saada pidettyä loput rahat tilillä, tilasin just mikrofonin ja äänitysvehkeitä.

Joululomaa odotellessa.