maanantaina, lokakuuta 06, 2008

6.10 Hanoi. Vietnam

Oluenhuuruiset kuulumiset Vietnamin moottoripyorien tayttamasta paakaupungista. No ei vaiskaan. Olutta on kylla kulunut joka paiva vahintaan pari tuppia mutta paihdyttavilta ominaisuuksiltaan paikallisten suosima hanaolut on ykkoskaljan luokkaa, maku toki on huomattavasti parempi ja peitoaa jopa perinteisen suomibissen. Henkilokohtaisesti olen myos ajautunut tupakoinnin syntisille teille, silla paikalisten suosima irtotupakkaa on erittain mukava bajautella ajankuluksi isoista bambupiipusta ja samalla zoomailla ohimenevaa elamanmenoa. Tapa on osoittautunut erittain hyodylliseksi linkiksi paikalisiin tutustumisessa silla lankkareila ei ilmeisesti ole tapana nauttia tasta aluksi hiukan tuhdista savuttelukokemuksesta. Erilaisia opetuksia piiputelun jaloon taitoon onkin sadellut paikalisilta ajijankappyroilta joka kadunkulmassa.
Olemme olosuhteiden pakosta joutuneet kohtuullisen keskelle Hanoin turistisoituneinta aluetta, (sopivan hintaista yosiaa ei oikein loydy muualta) mutta paikallista meininkia on silti riittamiin esilla taallakin ja pienella kavelylla loytyy tyystin orginaaliakin meininkia. Ruokailutottumukset alkumatkan ravintolasafkasta ovat tyysti muuttuneet ja olemme ryhtyneet suosimaan hyvinkin kohtuuhintaisia katukeittioita joista yleisimmin murkinantarve on tullut taytettya periaasialaisella nuudelikeitolla jonka kostumus vaihtee paikasta toiseen.
Budjettiasioista on privana tullut jonkin verran kyselyita, joten pieni katsaus myos siihen aiheesen. Tamanhetkista tarkaa paivakulutusta en pysty sanomaan, mutta muutama paiva sitten ankaran laskentotuokion paatteeksi saimme paivittaisen torsayksen maaraksi noin 26e. Summaan siis sisaltyy kaikki junalipuista viisumeihin. Budjetti on siis hyvin mallillaan koska pitkia matkustuksia ei enaa tule ja maiden hintataso senkun laskee.
Hanoissa hengaamme viela pari paivaa viisumi ja muiden kaytannon asioiden parissa ja sen jalkeen tarkoitus on vuokrata moottoripyorat ja lahtea kohti pohjoista. Siella maaranpaana pitaisi ola Ba be:n kansallispuisto, jonnon ennakkovakoilujen mukaan on hankala paasta julkisilla kulkuneuvoilla ja kansallispuistohin matkoja jarjestavien tahojen hinnastoista paikka puuttuu lahes tyysti. Toki kansallispuistossa turisteilta tuskin karkun paasee, olemmehan mekin sinne menossa, mutta ehka hikan enemman rauhaa on kuitenkin luvassa. =) Viikon oleillu siella toivottavasti vie mukavasti paakaupungeista tarttuneet polyt kenganpohjista.
T: jopo

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rokkaako Hanoi?
-Eero-

Antti kirjoitti...

Osaatteko muka ajaa mooottoripyörillä? :<

Antti kirjoitti...

Edit: Näemmä jatkoa hyvien kysymysten sarjaan.

Anonyymi kirjoitti...

Noh kait pojilla on sentään matkavakuutukset kunnossa!? :DDD
-Samip-