maanantaina, lokakuuta 20, 2008

20.10 Hanoi Vietnam

Hieman epaonninen moottoripyoraretki takena ja nyt parannellaan kollektiivisesti nikon dengue kuumetta. huimasti kohti kalliokiipelymaisemia edennyt retki tyssasi lopullisesti lang soniin jossa nikon kuume kohosi 39 kieppeille.Mina koitin sitten viihduttaa itseani parhaan mukaan nahtavyyksissa kuten luolissa ja dynastia alueella. Huomattavam mukavaa puuhaa kun kaikki muut palisteliat olivat paikallisia. 15. paivana huhun mukaan kaikissa Vietnamin pagodoissa (buddhalainen temppeli) tarjotaan puolilta paivin tyysti vege juhla-ateria ILMAISEKSI ja ulkomaaloisten piti olla erittain tervettulleita . Tietysti otin nalkaisena suunnan kohti temppeli mutta juhla-ateriasta ei ollut tietoakaan. Sitavastoin temppelissa oli meneillaan hammentavin uskonnollinen seremonia mita olen elamassani paassyt todistamaan. Seremonian keskipisteena oli mies joka oli meikattu noin sentin paksuudelta ja hanelle vaihdettiin erilaisia kimmaltavia asusteita noin 5minuutin valein; pelkkia korujakin hanelle oli varattu kohtuullisen kokoinen viehelaatikko. Itse seremoni koostui erittain keikaroinasta tanssista, improvisoidusta rytmimusasta, tupakoinnista ja juopottelusta. Siis buddhalaisessa temppelissa. Hetken seremoniiaa seurattuani meno vaan yltyi. Nyt tama mies alkoi jaella rahaa, kaljaa, tupakkaa, kokista, herkkuja ja ihan mita vaan. Tassa vaiheessa huomasin etta ulkomaalaiset ovat todellakin tervetulleita silla kaikkein suurimmat setelitukot loysivat aina tiensa minulle. Ja meno vaan yltyi. Nyt kaikkia edellamainittuja alettiin heitella ympariinsa ja paikalliset hullaantuivat taysin. Tata kesti noin puolitoista tuntia aina valilla vaatteita vaihdellen seurasin seremoniaa loppuun asti ja kavelin lahjoituslaatikon kautta hammentyneena ulos. Loppujen lopuksi seteleita oli kertynyt niin paljon etta lahjoituslaatikon sentin rako ei riittanyt vaan jouduin jakamaan pinon kahteen osaan.(Eero tehtava sulle ota selvaa et mita %^%^@#%^ siella tapahtui haluan todellakin tietaa.
Muutaman lang sonissa vietetyn paivan jalkeen Nikon kuume ei ollut vielakaan laskenut ja alettiin katsella sairaalaa. Yhtaan jarjellista sairaallaa ei kyseisesta paikasta loytynyt joten paatettiin ajella hanoihin et niko paasis tutkituttamaan itsensa.Matka meni huomattavan joutuisasti silla tie oli aivan suomalaiset standardit tayttavaa ja oli karttaankin merkitty numerolla 1. Hanoissa Niko suksi suorinta tieta sairaallaan ja mina palauttelin mopedit. Taman jalkeen ihmettelin pari tuntia hostellilla et mikas sil nyt kestaa. Sit paatin lathtee kattomaan ja loytyhan se niko sairaalan sangysta tippa hihassa ja huikkas naureskellen et mul on dengue.
Nyt Niko on taas elavien kirjoissa muuten paitsi et maksavaurioiden valttamiseksi laakari kielsi kaiken alkoholipitoisen.
Tas viel erittain suuntaa- antava reitti tahan astisesta matkasta (varsinki mopoilun osalta) http://maps.google.fi/maps/ms?ie=UTF8&hl=fi&msa=0&msid=114952369614599284823.000457b75e6f20eba9a68&ll=60.651647,29.53125&spn=10.629289,28.125&z=5

2 kommenttia:

Antti kirjoitti...

Toivotaan että Eero saa selville mitä toi seremonia meinaa. Kiinnostaa meinaan itseäkin. :D

Teemu kirjoitti...

Juhlivat Hanoi Rocksin loppua?

http://yle.fi/uutiset/pop/oikea/id105188.html