sunnuntaina, joulukuuta 07, 2008

7.11 Luang Prabang, Lao PDR

tanne ollaan hujahdettu. Angkor oli huikee ja turisteja oli oikeestaan aika vahan ite temppeleilla jotka ovat todella hajallaan. samalla tuli hiukan pihiyksissa kuntoiltuakin ku mopon hinta oli turhan suolanen . angkor ei siis ole pelkastaan yksi temppeli vaan jarettoman suuri temppeli alue. sita tutkiessa fillarilla tuli kilometreja mittariin about 50.
sielta nappasin bussin phnom penhiin josta laosin viisumi tipahti parissa paivassa. sielta oon tasaisesti edenny kohti pohjoista ja scouttaillu vahan hyvia mestoja anttia varten. parhaaksi tahanasti on noussut that kekh tai jotain sinne pain. hiljainen 60 tuhannen asukkaan kaupunki jonka ulkopuolella avautuu huikea kalkkikivi alue luolineen ja jokineen. siella otin taas parin saksalaisen kanssa mopot alle ja lahdin tutkimaan seutua. tietysti pikkasen hukassa ja taas paadyttiin erittain ystavalliseen pikkukylaan joka yhtakkia tupsahti eteen hiekkatien varrella. muutaman paikallisen lapsen avustuksella loytyi myos kahtuullisen huikee luola jonka lapi vai kahlata lahes eedenin oloiseen laaksoon. taisin hiukan harrastaa myos omatoimikiipeilya taskulamppu suussa ja loysin itteni kohtuu korkeelta luolan seinamalta stalagmiittien vieresta.

vientiane oli kohtuullisen naalista eika siita sen enempi mut luang on ollut kylla positiivinen yllatys. unescon maiilmanperintokohteen titteli on saanut jopa iakkaampaa vakea tanne mutta se on myos suojellut paikkaa hyvin ja kaikki ''uudetkin'' rakennukset sopivat miljooseen hyvin. taalta loytyy n.30 temppelia ja osa niista on hiukan rysia (ymmarrettavasta syysta toki) mut paljon on myos kohtuullisen jumalan hylkaaman nakoisia temppeleita joissa vieraillessani nuoret munkkipojat ovat olleet hyvin innokkaita parantamaan englanninkielentaitojaan ja nayttamaan paikkoja. taalta taidan ottaa kurssin takas etelaan jotta ehdin bangkokiin ajoissa.
jopo

2 kommenttia:

Strand kirjoitti...

sattuisko pari saksalaista olemaan nico ja michael? ja saavun vientianeen tiistai paivalla.

-niko

Anonyymi kirjoitti...

Niko J!

tänne kuuluu ihan hyvää.
Kaipaan sua

http://www.youtube.com/watch?v=C2pG8EtH6CM

T: I